VERZORGING

Men zegt dat leer met de jaren mooier wordt, en daar zijn wij het helemaal mee eens.. 

Onze kleding wordt gemaakt van natuurlijke materialen die u tientallen jaren kunt dragen.

Leer, wol en shearling schapenvacht zijn duurzame materialen die lang meegaan, maar hebben ook af en toe verzorging nodig. 

Wilt u weten hoe? Hieronder leest u meer over hoe u uw kleding kunt onderhouden en verfrissen.

SCHAPENLEER

Voor onze collecties gebruiken wij voornamelijk schapenleer vanwege de prachtige glans en duurzame eigenschappen. Schapenleer is een veelzijdig materiaal dat alom bekend staat om zijn korrelstructuur. Omdat het gepolijst wordt met een waxfinish is het leer duurzaam en minder gevoelig voor vuil van buitenaf.

Maar net als bij mensen kan de huid van dieren kleine littekens, poriën of verkleuringen hebben. Het is goed om te onthouden dat dit geen materiële gebreken zijn; het toont slechts de authenticiteit die kenmerkend is voor leer. Om ervoor te zorgen dat onze kledingstukken hun pasvorm zo goed mogelijk behouden, adviseren wij u de onderstaande onderhoudsinstructies te volgen:

- Behandel het materiaal voor het dragen met een waterafstotende spray. Spray op ongeveer 30 cm afstand op het kledingstuk en laat het daarna buiten aan de lucht drogen (bij droog weer). 

- Vermijd het dragen van schapenleer bij (hevige) regenval. Gebeurt dat toch, dep het leer dan voorzichtig droog met een doek en laat aan de lucht drogen. 

- Vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht, kunstlicht of vocht. 

- Hang uw leren kledingstukken altijd aan een stevige kledinghanger.  

- Wacht een paar minuten met het aantrekken van leren kleding als u parfum, olie of crème op de huid hebt aangebracht. 

- Bewaar leren kleding niet in plastic. 

- Voor het reinigen van leren items kunt u terecht bij gespecialiseerde stomerijen.

WASBAAR STRETCHLEER

We hebben samengewerkt met technici die als eersten op het idee kwamen van stretchleer. In de loop der jaren hebben we de techniek samen met hen geperfectioneerd tot de premium kwaliteit die onze klanten vandaag de dag kennen.

Al onze kledingstukken hebben een onovertroffen lichtheid die te danken is aan een zorgvuldige coating voorafgaand aan de versmelting met een mengsel van katoen en lycra, waardoor ze elastisch worden.  Deze body-hugging kwaliteit is even soepel als elastisch, en voelt aan als een tweede huid op je lichaam. Om ervoor te zorgen dat onze kledingstukken hun pasvorm zo goed mogelijk behouden, adviseren wij u de onderstaande onderhoudsinstructies te volgen:

- Onze kwaliteit stretchleer is machinewasbaar. Lees de wasvoorschriften die aan ieder item zijn toegevoegd zorgvuldig door, want deze kledingstukken moeten op een specifieke manier gewassen worden.

- Vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht, kunstlicht of vocht.

- Bewaar stretchleren kleding niet in plastic.

SHEARLING (SCHAPENVACHT)

Shearling schapenvacht is een zeer duurzaam en luxe materiaal dat we voornamelijk gebruiken voor winterjassen. Dit materiaal is bij uitstek geschikt voor winterjassen omdat het van nature warmte vasthoudt, zelfs bij extreem koud weer. Na verloop van tijd wordt het materiaal soepeler, en met de juiste zorg veroudert schapenleer werkelijk prachtig. Om ervoor te zorgen dat onze kledingstukken hun pasvorm zo goed mogelijk behouden, adviseren wij u de onderstaande onderhoudsinstructies te volgen:

- Behandel het materiaal voor het dragen met een waterafstotende spray. Spray op ongeveer 30 cm afstand op het kledingstuk en laat het daarna buiten aan de lucht drogen (bij droog weer). 

- Hoewel het wordt afgeraden om shearling schapenvacht regelmatig bij nat weer te dragen, stoot het water af en droogt het binnenshuis gemakkelijk, mocht u in nat en stormachtig weer terechtkomen.  

- Vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht, kunstlicht of vocht. 

- Hang uw shearling schapenvacht kleding altijd aan een stevige kledinghanger. 

- Bewaar shearling schapenvacht kleding niet in plastic.

- Voor het reinigen van shearling items kunt u terecht bij gespecialiseerde stomerijen.

SUÈDE

Geitensuède heeft een prominente plaats in onze collecties vanwege de perfecte balans tussen elegantie en speelsheid. In tegenstelling tot de meeste leersoorten is suède gemaakt van de onderkant van de dierenhuid, in plaats van de bovenkant. 

Daarom is suède ook kwetsbaarder en moet het als luxe materiaal worden behandeld. Suède mist de stevigheid van gewoon leer, maar voelt veel zachter en comfortabeler aan op de huid. Om ervoor te zorgen dat onze kledingstukken hun pasvorm zo goed mogelijk behouden, adviseren wij u de onderstaande onderhoudsinstructies te volgen: 

- Behandel het materiaal voor het dragen met een waterafstotende spray. Spray op ongeveer 30 cm afstand op het kledingstuk en laat het daarna buiten aan de lucht drogen (bij droog weer). 

- Het wordt afgeraden suède bij regenachtig weer te dragen. Wordt het toch nat, breng uw kledingstuk dan naar een leerspecialist.

- Verkleuringen en vette randen verwijdert u met een suèdeborstel. 

- Vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht, kunstlicht of vocht. 

- Bewaar suède kleding niet in plastic.

- Voor het reinigen van suède kleding kunt u terecht bij gespecialiseerde stomerijen.

WOL

Wollen kleding is zeer geschikt om te dragen tijdens het wisselen van de seizoenen. Wij gebruiken een hoogwaardige menging, gemaakt van 80 procent zuivere wol. Onze items zijn gemaakt van wol die aan twee kanten gedragen kan worden en waarvoor een speciale naaitechniek nodig is die we alleen met de hand kunnen toepassen. Ze zijn het hele jaar door geweldig om te stylen, vooral in combinatie met onze leren items. Om ervoor te zorgen dat onze kledingstukken hun pasvorm zo goed mogelijk behouden, adviseren wij u de onderstaande onderhoudsinstructies te volgen:

- Wollen kleding brengt u voor reiniging naar een stomerij.

- Wollen kleding is niet geschikt om te wassen in de wasmachine.  

- U voorkomt motten als u wollen kleding schoon opbergt, zonder etensresten of resten van bodycrème.

- Hang uw wollen jacks altijd aan een stevige kledinghanger. 

- Vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht, kunstlicht of vocht. 

IMITATIEMOHAIR

Imitatiemohair is een nieuwe toevoeging aan onze herfst-wintercollectie 2022. Imitatiemohair wordt gemaakt van een geborstelde wolmenging en is geliefd om zijn prachtige glans en duurzame eigenschappen. De stof bestaat uit wol- en acrylgaren en doet niet onder voor de look van echte mohair. Voor deze collectie hebben we imitatiemohair gebruikt voor een selectie van onze bovenkleding omdat het perfect materiaal is om te dragen bij verschillende weersomstandigheden en temperaturen. Om ervoor te zorgen dat onze kledingstukken hun pasvorm zo goed mogelijk behouden, adviseren wij u de onderstaande onderhoudsinstructies te volgen:

- Imitatiemohair kledingstukken brengt u voor reiniging naar een stomerij; het materiaal is niet geschikt om te wassen in de wasmachine.

- Hang uw imitatiemohair jacks altijd aan een stevige kledinghanger. 

- Vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht, kunstlicht of vocht. 

- Bewaar imitatiemohair kleding niet in plastic.

- Het wordt afgeraden imitatiemohair bij hevige regenval te dragen. Mocht het item toch doornat worden, laat het dan drogen bij kamertemperatuur en leg het item niet op de verwarming of in de zon.

TEDDYWOL

Onze teddywol voelt  heel zacht aan, precies zoals u mag verwachten van dit materiaal. Vaak wordt teddy beschreven als schapenstof, vanwege zijn zachte en krullende vezels. De stof is ademend en beschermt op koude dagen toch de lichaamstemperatuur van degene die het draagt. Wij gebruiken teddywol voornamelijk voor onze collecties jacks en jassen. Om ervoor te zorgen dat onze kledingstukken hun pasvorm zo goed mogelijk behouden, adviseren wij u de onderstaande onderhoudsinstructies te volgen:

- Teddywollen kledingstukken brengt u voor reiniging naar een stomerij; het materiaal is niet geschikt om te wassen in de wasmachine.

- Hang uw teddywollen jacks altijd aan een stevige kledinghanger.  

- Vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht, kunstlicht of vocht. 

- Het wordt afgeraden teddywollen kleding bij hevige regenval te dragen. Mocht het item toch doornat worden, laat het dan drogen bij kamertemperatuur en leg het item niet op de verwarming of in de zon.

- Wij adviseren om uw teddy kleding zo nu en dan te borstelen om vuil en stof te verwijderen.